Bouwpatronen

In de bouwpatronen worden deze mogelijke ordeningen verder gedefinieerd en uitgewerkt, maar wel zodanig dat ze blijven beantwoorden aan het grondpatroon. Elk bouwpatroon kenmerkt zich door een eigen structuur en ordening.

De 5 systeem dynamische bouwpatronen zijn:

* Dynagram: hierin is de tijd primair – beeldt een tijdruimte veld – geeft een gedachte gang weer – is blauw gekleurd. Zie onderstaande voorbeeld en of bij Dynagram.

* Diagram: hierin is de ruimte primair – beeldt een ruimtetijd veld – geeft weer hoe te denken – is rood gekleurd. Zie onderstaande voorbeeld en of bij Diagram.

* Duogram: beeldt een diagram in een dynagram – bestaat uit 2 onderscheiden velden ineen – die met elkaar een tegenstelling vormen – teneinde de wisselwerking tussen een diagram en een dynagram te kunnen onderzoeken – (rood en blauw gekleurd). Zie onderstaande duogram en of bij Duogram.

* Dictogram: ontstaat van uit een onderzoeksveld en beeldt het resultaat ervan. In dit onderzoeksveld kunnen naar aanleiding van een onderzoeksvraag bepaalde ervaringen ter sprake gebracht worden. Metaforisch gezien een ‘sprekend veld’ waarin men kan zitten, lopen en werken, voor zover in dit onderzoeksveld de bronpunten bepaald zijn. In een dictogram wordt hetgeen aan de orde is gekomen en of is besproken in beeld en tot begrip gebracht en wel zo mogelijk en of nodig in 2 gescheiden grammen (in deze dynagram en of diagram), die met elkaar een tegendeel vormen. Zie onderstaande dictogram en of bij Dictogram en of bij Sophia in beeld.

* Hologram: bestaat uit een diagram en een dynagram, waarin de bronpunten deels gescheiden zijn en deels samenvallen. De wisselwerking tussen een tijdruimte veld en een ruimtetijd veld wordt zichtbaar. Weergegeven in hologram kleuren, elk bronpunt heeft een eigen kleur en/of kleuren combinatie. Zie onderstaande hologram en of bij Hologram.

Deze bouwpatronen worden later stap voor stap verder uitgelegd. Te beginnen met dynagram en diagram.

Tussen deze bouwpatronen bestaan mogelijke wisselwerkingen. Door de 5 bouwpatronen in één gram te plaatsen kunnen er verschillende wisselwerkingen, verhoudingen, verbanden enz aan het licht worden gebracht. Zie onderstaande diagram en dynagram uit de 8 Fold.

In de 8-fold laten we in een aantal stappen zien hoe we vanuit een oer-symbool komen tot een uitgewerkt grondpatroon. (link)

Inhoudsopgave

Inleiding